sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Ja yhtäkkiä se onkin 8kk - Neeta the iso tyttö

Ohopsista. Ei ole tullut käytettyä bloggeria pitkään aikaan. Paljolti tähän on vaikuttanut se, että aiemmin totuin käyttämään omaa läppäriä ja sinne pistin kuvat talteen. Nyt läppäri on jäänyt paljon käyttämättä, kun on oma tabletti ja sitten avokin pöytäkone, joita enää olen käyttänyt. No, nyt viimein otin itseäni niskasta kiinni ja voisin kirjoitella Neetan kuulumisista! Ehkä ne loput Japanin reissupostauksetkin joskus ilmestyvät tänne... Katsotaan :D

Neetahan on siis jo 8 kuukautta vanha. Ensimmäisiä juoksuja odotellaan, parilla siskolla ne on jo alkaneet. Ja paljon on ehditty tekemään tuon neidin kanssa!

Mätsärit
Ollaan käyty Neetan kanssa mätsäreissä n. 5 kuukauden iästä asti. Ensimmäisissä mätsäreissä oli molemmille paljon jännää, itse kun en ole siis koskaan osallistunut, mutta olen kyllä käynyt katsomassa. Hienosti meillä siellä meni, kun tulos oli PUN1 BIS2! Olin kyllä hyvin yllättynyt tästä, mutta varmasti tuohon sijoitukseen vaikutti se, että kerroin tuomareille niiden olevan meidän ensimmäiset mätsärit... Ja no, onhan tuo likka ihan pirun söpö! Noiden mätsäreiden jälkeen ollaankin sitten käyty muutamissa mätsäreissä. Aika yllättävää, että vain pari kertaa ollaan jääty ilman sijoitusta, ja useimmiten ollaan sitten oltu pienten pentujen kärkipäässä! BIS-kehään ollaan päästy 3-4 kertaa. Aina ei olla sinne asti päästy, välillä on ollut PUN2, mutta hienostihan tuokin on! Mitenhän usein muut käyttää koiriaan mätsäreissä? Me ilmoittauduttiin Lahden näyttelyyn, joka on lokakuun lopussa, ja sitä ajatellen ollaan käyty nyt harjoittelemassa. Mitenhän sinne pitäisi asennoitua?

Agility
Pentuagilityssäkin tuli käytyä. Neljän kerran kurssilla päästiin tutustumaan muutamiin esteisiin ja harjoittelemaan hiukan. Ja voi miten rohkeasti tuo neiti toimi! Ei yhtään arastellut putkea tai edes pussin läpi juoksua! On se vaan hurja. Hurjan mahtava koira. Agilityä varmasti aiotaan jatkaa jossain vaiheessa. Nyt vaan mietinnässä on se, että missä ja milloin, odotellaanko että Neeta täyttää vuoden eikä enää kasva, jolloin uskaltaa lähteä panostamaan vähän enemmänkin? Vinkkejä tähänkin otetaan vastaan!

Suomen karva-kaverit
Viime viikolla käytiin sitten karvakaveritestissä! Olin odottanut sitä pitkään, halusin sinne jo ennen kuin koko pentu oli edes syntynytkään. Ja niin siinä sitten kävi että Neetastakin tuli ihan oikea karvakaveri! Ollaan käyty nyt kahdella keikalla - vanhainkodissa ja kehitysvammaisten asuntolassa - ja kolmannen keikan jälkeen me saadaan sitten omat liivit! Tai siis Neeta saa. Kyllä sitten kelpaa! Kun oltiin siellä vanhainkodissa, olin ihan ällistynyt siitä miten rauhallinen Neeta oli. Yhtään ei hinkunut toisen koiran perään, ja haisunäätääkin (!) halusi mennä vain ohimennen vähän haistaa. Mutta loppuvaiheessa siellä tyttö tosiaan istui ja makoili ihan rauhassa! Vanhainkoti ei ehkä ole meille se ykkösvaihtoehto, kun Neeta on sen verran pikkuinen, mutta painaa kuitenkin jo sen verran ettei hauraimmille vanhuksille tyttöä voi syliin antaa. Vaikka sylissä istuminen ja makoilu kyllä on tuon neidin lempipuuhaa.

Mitäs muuta? Metsässä juoksemista Neeta kyllä rakastaa. Tässä on onneksi lähellä pari paikkaa, joissa voi huoletta päästää koiran irti. Ja Neeta kun on niin perskärpänen, ettei se mihinkään kauas lähde, tulee tosi nopeasti luokse kun kutsuu. Käy myös itse tarkistelemassa vähän väliä, että missä se mamma nyt oikein kuppaa.

Kavereita meillä on jo aika paljon! Neetahan rakastaa oikeastaan kaikkia, ja varsinkin isompia hauvoja pitää pussailla. Naapurin Bella on edelleen ihana, gööttikavereita on useampi, ja pentukavereita ollaan myös saatu, ja heitä tavattu muutamaan otteeseen! Neetan lempileikki koirapuistossa on juokseminen, ja vielä hauskempaa se on, jos hänellä itsellään on keppi ja muut jahtaavat häntä.

Jos sitten vähän kuvapläjäystä. On tuo vaan niin ihana ja rakas koira. Alkuun vanhempia kuvia ja loppuun uudempia. Osa sitten taas vähän siellä ja täällä, kun on puhelimella ja kameralla otettuja kuvia.






Neeta ja Elli-sisko













Uusimpia kuvia.






Lumo!


Gööttikasa

Mätsäreistä saa kivoja palkintoja...



Kuvia olisi vielä enemmänkin, mutta nyt ei puhelin jostain syystä halua lisätä enempää koneen kautta bloggeriin. No, Neetan facebook-sivulla niitä tulee ajoittain myös. :) Jeejee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails